ALTAX Podcast

RSS iTunes

This is a Freebox. You can put any valid HTML in here. Or disable this feature if you don't need it.

Politika monetare dhe fiskale vs. kursi i këmbimit valutor

2022-12-19

Në kushtet në të cilat ekonomia, inflacioni dhe borxhi publik janë në nivelet e tyre jo normale, kjo qasje e dollarit ndaj Lekut është një problem, edhe pse jo me përmasat që ka qasja e Euros në treg.

Një dollar/Euro e fortë e ka bërë tashmë më të vështirë shërbimin e borxhit. Ky është një problem i veçantë për qeverinë dhe kompanitë shqiptare, sepse shumica e huamarrjes së tyre është në Euro dhe pak më pak në dollarë. Huamarrja e jashtme e ekonomisë shqiptare për Euron është rritur me 12.4 pikë përqind më shumë krahasuar me 10 vite më parë dhe për dollarin është rritur me 2.6 pikë përqind më shumë për të njëjtën periudhë.

Download
Filetype: MP3 - Size: 6 MB - Duration: 10:06m (917 kbps 44100 Hz)

Powered by Podcast Generator, an open source podcast publishing solution | Theme based on Bootstrap